Vi kender det alle. Det der med at studere kan være svært. Særligt fordi der ikke er nogen umiddelbar belønning. Når vi smager på noget sødt, belønnes hjernen straks, men beder vi den indlære, skal den arbejde og forbrænde kalorier – og det strider faktisk mod vores biologiske kode, der er i konstant survival-mode. Måske er det derfor, vi ofte forfalder til overspringshandlinger? Er det også tilfældet for dig, kan du lige så vel få det bedste ud af dem. Her er 3 overspringshandlinger, som rent faktisk gavner.

Gør rent

Hvis du alligevel foretager overspringshandlinger, hvorfor så ikke gøre det til noget, der giver mening? Du kan f.eks. finde støvsuger, moppe og spand frem for at gå i krig med rengøringen.

Som bonus får du efterfølgende lettere ved at koncentrere dig, fordi dine omgivelser er rene og ryddelige.

Løb en tur

Sidder du og spjætter med benene, alt imens du ikke får læst en eneste side, er det måske et tegn på, du burde løbe en tur!

Løbeturen (eller en anden form for motion) vil frigive endorfiner og tage toppen af den opsparede energi, du skal af med.

Det gør det nemmere at sætte sig med en god fornemmelse i kroppen og tage studiet seriøst.

Mediter

Hvad for noget? Skal man nu meditere? Nej, det skal man ikke, men det kunne måske være en god idé. I dag findes der mange online muligheder for guidet meditation eller en form for mindfulness, der hjælper med at rydde op i tankemylderet.

Har du tanker i både øst og vest er det nemlig ekstra svært at fokusere. Desuden kan det samtidig afhjælpe opbyggende stress.