Mangler du lidt motivation og fokus i din hverdag eller på arbejdet? Der findes mange muligheder for at øge din produktivitet. Men har du prøvet at bruge en bullet journal? Bullet journaling er en populær måde at organisere dine idéer og tanker. Generelt sker bullet journaling i en notesbog, og der findes tusindvis af måder at gøre det på. De mest kendte ejer af en form af bullet journal er fx Marcus Aurelius, Anne Frank og Mark Twain.  

I denne guide giver vi dig nogle tips omkring hvad du kan bruge din første bullet journal til: 

For at holde styr på dine vaner: Bullet journaling kan hjælpe dig med at blive mere produktiv ift. hvornår, hvor lang tid og hvor ofte du gør noget. En god ramme for din journal er vigtig. Rammen sikrer at du hver dag/uge/måned ved hvordan du kommer i gang med din journal.  

For at fokusere på det positive: Journalen kan du også bruge for at samle de mest værdifulde, taknemmelige og skønne momenter af en dag/uge/måned. Det kan fx være en liste hvor du skriver ned hvad du er taknemmelig for, eller generelt et positivt moment af din dag.  

For at brainstorme: Du kan også bruge den til at skrive ned alle dine idéer og tanker omkring et emne. Det kan hjælpe dig til at reflektere over din dag, og dermed forhøje bevidstheden om dig selv. Denne måde at bruge bullet journal måde på giver bedst mening om aften før man går i seng. På den måde får du også en bedre søvn, fordi du tømmer dit hoved for tanker, som holder dig vågen.  

For at strukturere din dag: Teknikken kan også bruges som en almindelig kalender eller to-do liste. I din bullet journal kan du notere hvad du gerne vil opnå i den næste tid. Den hjælper også med at holde styr på dine opgaver. Det kan være et værktøj til at blive mere produktiv og fokusere dit arbejde på én eller flere punkter hver dag/uge/måned. Hvis du vælger at føre din journal på denne måde, giver det bedst mening at skrive i din journal lige efter du er vågnet.