Inden længe åbnes portene ind til de store populære danske festivaler – ført an af Roskilde og Skanderborg. Vejret er muligvis ikke til at stole på, men som festivalgænger kan du trygt regne med, der bliver gang i campingområderne og øllet flyder frit.

Men foruden det selvfølgelige telt og en sovepose, hvordan pakker man så tasken til en festival?

Det skal du have med:

Mad: En garvet festivalgænger ved, man ikke kan leve af festivalburgere og andet fra de mange boder – medmindre man er villig til at spendere mange penge (tænk cafepriser) på dette. Du behøver dog ikke kun at pakke rugbrød og tun i rygsækken, da der også er grillområder på festivalpladsen. Hav derfor gerne let mad med i rygsækken, men udnyt også gerne de omkringliggende supermarkeder og hent mad til grill og socialt samvær på de indrettede områder.

Vil du spare mange penge, så medbring havregryn og køb frisk mælk på pladsen til din morgenmad, husk rugbrød, knækbrød m.m. samt tun, makrel etc. (som kan holde sig ude af køleskabet) til din frokost og medbring så evt. pølsehorn, pizzasnegle etc. til de første aftener på festivalen. Hernæst kan du købe til grill, let aftensmad (frikadeller, kartoffelsalat m.m. fra supermarkeder) eller forkæle dig selv med mad fra pladsens boder.

Alkohol: Det er klart billigst at medbringe sine egne drikkevarer hjemmefra. Er vejret meget solrigt, skal du dog kunne tåle varme øl. Desuden kan der være meget at slæbe på, hvorfor du i stedet kan tage et par flasker spiritus med. Har du hang til en vejr-varm øl, (pap)vin eller andet, så medbring det endelig.

Ligesom du kan købe mad, kan du selvfølgelig også bevæge dig ind mod byen, hvis du mangler drikkevarer. Der kan dog være rift om udbuddet.

Tøj og hygiejne: En god tommelfingerregel er, at man kun skal pakke de ting, man tåler at miste. Pak desuden let, da man sjældent får brugt alt det, man medbringer.

Medbring godt med undertøj og sokker, 1-2 par bukser, shorts, sweater til de kolde aftener (evt. en jakke) samt tøj til sol såvel som regn (husk gummistøvler!).

Vil du gerne dufte af andet end mudder og spildt øl? Så husk deodorant, sæbe og din tandbørste – men glem heller ikke at pakke solcreme og lidt beskyttelse, hvis du gør dig tanker om at komme i nærkontakt med andre festivalgæster.

Andet? Vådservietter er ofte en hjælp sendt fra himlen, solbriller og kasket klarer solskinnet, en multi-lommekniv klarer alt fra neglefil til dåseåbner, en kortspil klarer underholdningen, hovedpinepiller klarer dagen derpå.

Glem desuden ikke et anlæg til egen lejr-musik samt gaffatape til når pavillon, havestole og meget andet skal fikses nemt og enkelt.

God festival!