De fleste af os kan nikke genkendende til navnet Distortion, som er en kæmpe gadefest i København. Festen har eksisteret siden 1998, men har vokset sig større og større, og er i dag en vigtig festival for festglade personer i hele landet.

Distortion er elsket af sine mange gæster og forhadt af dets mange naboer, der må lægge øre og øjne til lyd og larm fra de mange musikere og publikum, som banker op for et brag af en fest. Uanset om man er for eller imod gadefester, er det et fænomen, der er kommet for at blive!

Gadefester vinder frem

Foruden Distortion er det begyndt at dukke flere og flere gadefester frem. Blandt andet den hypede Generator, der rammer Odense, mens også Aalborg, Vejle, Randers og Esbjerg oplever en positiv udvikling i gadefesterne.

Gadefesterne vinder frem på deres uformelle og hyggelige stemning, deres store tilgængelighed og deres evne til at samle en masse forskellige mennesker og musikgenre over hele bybilledet. Samtidig gør de mange sponsorer det muligt at købe god mad og drikke, samt hvile benene på de opstillede tribuner og hvilepladser som denne. Desuden er der rig mulighed for at være til fest nær eget hjem og venners, hvilket skaber en god synergi mellem privatfesten og den hyggelige fest lige i baghaven.

Det fantastiske ved de mange gadefester er dog, at de har et utrolig professionelt setup, hvor lyd og artister leverer show i særklasse!

Hvad skal man have med?

Det smukke ved de mange danske gadefester er, at man ikke behøver noget særligt. Festen foregår midt i byen, der derfor er helt naturlig til rådighed med mad og drikke, ligesom de giver bedre muligheder for at overnatte hos venner og bekendte, hvis man rejser fra den ene ende af landet til den anden for at feste med.

Det kan dog være en god idé at forsyne sig med drikkevare hjemmefra, da det ellers kan blive dyrt – særligt hvis du er studerende på SU.

Magien indtræffer særligt, når natter banker på, da mærket giver nogle fantastiske muligheder for at iscenesætte byen med røg og neonlys, samt tunge beats fra sceneområdet. Gadefesterne giver også kunstnerne nye muligheder for at eksperimentere under de anderledes åbne forhold. Det giver ofte nogle live-oplevelser, man ikke ser til de typiske koncerter.

Generator festen foregår i Odense, og er blandt andet et af byens helt store arrangementer, når der skal tages imod tusindvis af nye studerende, der har studiestart i samme periode på byens videregående uddannelser.