Storbyen kan være en vanskelig størrelse at takle. Her følger en håndfuld gode råd, så du kommer bedste ind på livet af livet i byen.

Bolig-battle

Er du heldig at have et par forældre, der har set en lejlighed i byen som en god investeringsmulighed, hvormed du har et – måske endda gratis – sted at bo? Så er du ualmindeligheldig!

For alle andre starter der dog en bolig-battle, hvor det ideelle lejemål skal findes. Det kan være svært, for foruden budgettet skal det også gerne passe til dig.

Studielivet i byen er typisk dyrt, så skriv dig op til boliger i god tid og vær varsom overfor de bolighaver, der forlanger et hurtigt indskud for en superfed lejlighed. Der findes nemlig en del, der hvert år bliver snydt på den bekostning – og så startet flytningen bare rigtig, rigtig uheldigt.

Så vær ude i god tid, spørg dine by-venner efter gode råd og overvej om du vil bo alene eller spare lidt og dele boliglivet med andre studerende i fællesskab.

Cyklen: din nye bedste ven

Når du bor i byen, har du brug for en cykel. Du kan naturligvis sagtens tage bus og tog, men friheden i at have en cykel, særligt når solen skinner, er ikke til at matche.

Men! Desværre er det ikke alle andre byboere, der kan lade andres cykler stå. Køb derfor aldrig en vanvittig dyr cykel – og hvis du gør, så sørg for en god forsikring!

Husk også at udstyre cyklen med lys, og kør så efter reglerne. Ikke noget med over for rødt, ikke noget med hasarderede overhalinger – og stå af og træk, hvor det er angivet. Politiet er ikke bange for at svinge bødeblokken, så respekter spillets regler.

Budgettet!

Ja, det er kedeligt at sætte sig med at regneark. Men det er hvert et kedeligt sekund værd! For det er forskellen på et stort overtræk eller måned efter måned med ingen penge til de sidste 20 dage i måneden.

Et budget behøver ikke være svært. Du kan faktisk finde mange skabeloner online. Næste skridt er så et notere dine indtægter kontra dine udgifter. Helt enkelt.

Nattelivet – hvor konger og dronninger mødes

Mange fantastiske kærlighedshistorier starter i storbyen, men der er også mange hjerter som knuses. Dating og kærlighedshistorier er dog en unægtelig del af det at bo i byen, hvor Tinder-dates finder sted på alle gadehjørner og de modige tør spørge efter et nummer fra ham eller hende den søde i supermarkedet.

Nattelivet er vigtigt for alle unge, og hvad end du er i København, Aarhus, Odense eller Aalborg er der gode muligheder!

Husk at hvis du starter på et studie, har du ofte mulighed for at tage med på ture ud i nattelivet, på bodegaer med quiz eller hipster steder kun de indviede kender.

Trend eller trodsig?

I storbyen vil du møde mange mennesker, der sværger til crossfit, økologi, genbrug, gør-det-selv, veganer-livet og meget mere.

HUKS at det er helt okay at være dig selv og ikke springe med på den seneste nye trend. Respekter andres meninger, men lev efter din egen.