I Danmark har vi et godt offentligt transportnetværk, som vi er gode til at bruge – og i de store byer er vi endda gode til at cykle på arbejde, i skole og hvor vi ellers skal hen. Det giver god motion i løbet af en ellers travl hverdag, og så aflaster det naturligvis også klimaet. Den primære grund til at vi bruger offentlig transport og cykler i de store byer er dog ikke klimaet eller motion. Det er faktisk både hurtigere og nemmere at bruge enten offentlig transport eller tage cyklen.

Så har du egentlig brug for en bil, når du bor i storbyerne? Vi gennemgår her mulighederne, så du kan blive klogere på, om en bil er den rigtige løsning for dig.

Hvad er dine behov?

Når det kommer til at vurdere, hvorvidt du har brug for en bil eller ej, så handler det om at erkende dine behov. Hvis du har kort til arbejde/skole, så kan du tage cyklen. Hvis der går gode bus- og metroforbindelser mellem dit hjem og arbejde/skole, så kan du i stedet tage metro eller bus. Det er her måske måske slet ikke nødvendigt at have en bil. Her kan du sagtens cykle de dage, hvor der er godt vejr og så tage offentlige transportmidler, når det regner, sner osv. Det kan faktisk her decideret give mere bøvl end gavn at eje en bil. Det er en stor ekstra udgift hver måned. Du skal både betale for forsikring, benzin, serviceomkostninger og meget mere. Der er som bekendt også et parkeringsproblem i de større byer. Enten koster det en formue bare for at få lov til at parkere sin bil eller så er det nærmest umuligt at finde en ledig parkeringsplads. Det er ikke et problem, hvis man blot tager bussen eller cyklen.

Men hvad så med…?

I nogle tilfælde vil man dog have brug for en bil. Det kan være, at man skal tværs over landet for at besøge familie, og det vil måske kræve flere forskellige tog, busser og lignende for at komme frem. Når man samtidig skal have bagage med (eller måske endda julegaver til jul), så er det bare ikke ideelt at skulle bruge en hel dag på at tage flere forskellige transportmidler. Det kan også være, at man har brug for en bil for at afhente varer som f.eks. møbler eller gerne vil på bilferie. Her kan man dog spare mange penge ved blot at leje en bil i én eller flere dage. Hos Fire Hjul i Kolding, Horsens og Århus kan du leje både små og store biler for Danmarks billigste priser. Læs mere her: https://firehjul.dk/.