Loppefund, arvestykker og fund i genbrugsbutikken. Det lyder muligvis ikke så fashionabelt, men der er masser af fede materialer at finde – og en helt særlig fornøjelse i vente, når det lykkes at forene boligindretningen med ”nye” ting, der får deres anden ungdom. Og i en tid med bæredygtighed og forbrugsmentalitet på dagsordenen hos den bevidste forbruger, ja så er genbrug måske ikke den værste vej frem?

Her er 3 gode grunde til at holde særligt øje med genbrug til hjemmet.

Personlighed  

Hvis du ikke ønsker, at dit hjem ligner en side fra et IKEA-katalog, kan du med fordel deltage på loppemarkeder eller gå ind i en genbrugsbutik og se dig om efter unikke ting til hjemmet. Din bolig behøver naturligvis ikke være et alternativt mekka af samlegenstande, men retro-lamper, unikke billeder, stole, vaser og meget mere kan sætte et unikt og personligt præg på hjemmet.

Dine genbrugsting koster langt mindre end nye ting, og er der en lille ridse eller en bule, er det blot en charmerende del af det store perspektiv.

Balance

Er dit hjem en minimalistisk perle eller et helt museum ud i retro-kunsten? Hvis du hverken er til det ene eller det andet, kan du i stedet skabe en fin balance med en harmonisk indretningsstil, som forener det gamle og det nye. Netop den stil kan noget særligt og har en naturlig dynamik, der giver et fantastisk udtryk.

Forestil dig et moderne skrivebord med en ældre pastelfarvet arkitektlampe eller måske et moderne køkken med helt unikke ældre greb til lågerne. Eller hvad med en fed bænk med flotte moderne puder i entreen? Disse kombinationer kan give et liv, du ikke finder andre steder.

Historie

Genbrugsting har deres egen historie. Hvad end det er noget, vi får fra familien som arvestykker eller ting vi selv har fundet.

De gamle kommoder fra din mormors hus vil uden tvivl bringe minder frem, ligesom det seneste fund fra genbrugsbiksen har en ukendt og særlig mystik over sig.

Det bedste er, at det ikke kun er dig, der vil se den unikke charme og historie, der er tilknytte de enkelte ting. Din bolig kommer til at fremstå absolut enestående – det er tydeligt for enhver.