Kaffe er in som aldrig før. Det er nærmest en trend at drikke specialty kaffe – og det kan der være mange gode grunde til.

Kaffe er nemlig ikke længere kun set som et middel til at blive kvikket op. Kaffe er blevet en historiefortælling og et produkt, der sammenlignes med luksusvarer. Forbruget af kaffe er muligvis mindre hos denne generation kontra vores forældre, men det skyldes i høj grad et kursskifte, hvor den traditionelle kaffe fra supermarkedet er udskiftet med specialkaffe fra de mange gode leverandører, der er blomstret op igennem de seneste 10 år.

Hos kaffespecialisten Have A Coffee, tilbyder man netop denne specialkaffe, der er høstet sammen med den gode fortælling. Her er produktet – altså kaffebønnerne – fundet ved tæt samarbejde med plantager i Brasilien. Der er ikke fordyrende mellemled, men direkte forbindelse til kaffebonden, der sikres en god pris i samarbejdet, så denne også får bedre indtjeningsmulighed ud fra Direct Trade princippet.

Når du køber en specialty kaffe her, får du med andre ord en meget eksklusiv kaffe, der er dyrket af dygtige kaffebønder i Brasilien, men ristet af danske eksperter for den helt rette smag til det skandinaviske marked.

Kaffe er naturligvis ikke kun kaffe til stempelkanden, men også lækre espressobønder. I dag er trenden nemlig også, at man – takket være indflydelsen fra caféerne – nyder kaffe med mælk, typisk som en cappuccino, en café au lait eller en café con leche etc.

For at kunne brygge denne type kaffedrik i eget hjem, investerer mange også i det rette udstyr. Dette typisk i form af en god og ofte semi-automatisk espressomaskine. Der er nemlig noget særligt over at kunne tilbyde gæster en café-agtig kaffe, fordi det er en anderledes oplevelse med kaffen i centrum.

Fordi folk elsker at finde nye spændende bønner, de kan eksperimentere med i deres espressomaskiner eller blot nye som filterkaffe, er det også blevet muligt at abonnere på kaffe! Her er konceptet, at man tilsendes nye spændende varianter hver måned – baseret på ens forbrug, altså antal kopper man typisk drikker. Kaffebønnen kan naturligvis også vælges ud fra, om man er til filter- og stempelkaffe eller espresso, ligesom man kan have indflydelse på ristningsgraden, der er ønsket.

På den måde bliver kaffen til et oplevelsesunivers måned efter måned, når den ankommer sammen med den gode historie og information om månedens kaffe.