Når bilen skal skiftes ud – eller du skal ud at købe bil for første gang – er der især ét spørgsmål, der melder sig: Skal du købe en ny eller brugt bil? Der er ikke ét rigtigt svar på dette spørgsmål, da det kommer an på flere faktorer, bl.a. din økonomi og dit behov. Vi har dog her samlet nogle fordele og ulemper ved både nye og brugte biler, så du nemt kan finde ud af, hvad der passer bedst til dig.

Brugte biler

Der kan i første omgang være mange penge at spare ved at købe en brugt bil. En ny bil mister hurtigt værdi, så du kan ofte få mere bil for pengene ved at købe brugt. Det er tilfældet, selvom den brugte bil kun er et par år gammel. Derudover koster ekstraudstyr sjældent mere, når du køber en brugt bil. En bil prissættes nemlig primært efter motor, model, kilometertal og alder. Du vil altså derfor kunne få en bil med udstyr som anhængertræk, indbygget GPS og lædersæder helt uden at prisen stiger. Det betyder, at du vil kunne få en fuldtudstyret bil uden at det koster dig en bondegård. Sidst men ikke mindst er det også ofte sådan, at man generelt er mindre øm omkring en brugt bil. Du vil derfor ikke være nervøs for at køre rundt i en brugt bil på samme måde som med en ny bil.

Derudover skal det selvfølgelig også nævnes, at du ikke kender den brugte bils stand 100 procent. Der vil derfor kunne opstå problemer hurtigt efter købet, som du står til ansvar over for. Der er nemlig sjældent garanti på brugte biler. Brugte biler er også kendt for at være dyrere i reparations- og vedligeholdelsesomkostninger – og så kører de heller ikke så langt på literen som nyere biler. Alle udgifter efter købet er dine – og kun dine.

Nye biler

En ny bil kommer med fabriksgaranti, og den dækker en stor del af de problemer, der skulle opstå i de første år. Længden på garantien kan variere, men det ligger et sted mellem 2 og 7 år. En ny bil er også kendt for at være meget mindre omkostningstung i forhold til reparationer. Der går nemlig ofte lang tid, før bilens vitale dele skal udskiftes eller repareres. En ny bil er derfor en god investering for folk, der skal pendle mange kilometer hver dag. Derudover kører en ny bil også ofte en del længere på literen. Det er igen en fordel, hvis du kører mange kilometer hver dag. Det skal også nævnes, at nye biler ofte er sikre end ældre brugte biler. Sikkerheden opdateres og forbedres konstant i de nye biler. Sidst men ikke mindst skal det også nævnes, at der med en ny bil er mulighed for at få en serviceaftale- Denne aftale kan dække stort set alle udgifter i forbindelse med bilens vedligeholdelse, bl.a. service, skift af dæk, vejhjælp og meget mere.

Derimod er det naturligt også vigtigt at påpege, at nye biler er dyrere og der ofte vil være behov for at optage et billån for at betale bilen af. Bilen er derfor en del dyrere end ved køb af en brugt bil – og det kræver for langt de flestes vedkommende mange års afbetaling.

Skal du på jagt efter en ny eller brugt bil? Tag et smut forbi Aunsbjerg i enten Kolding, Horsens eller Aarhus. De har et stort udvalg af billige brugte biler samt fabriksnye Suzuki og Mazda. Du kan læse mere om Aunsbjerg her: https://www.aunsbjerg.com/.