Har du før prøvet at stå på kufferten med alt din vægt for at lukke den? Og er du bekendt med overvægtspriserne i verdens forskellige lufthavne? Så hører du med stor sandsynlighed til den gruppe, der har behov for et par solide pakketips forud for næste ferie.

Følg disse pakketips og undgå bristede lynlåse på kufferten:

Er det sweatervejr i Thailand?

”Jeg må hellere huske en god, varm sweater til de kolde aftener”. Glemmer du at tænke over, at det sjældent er nødvendigt med overtøj på de thailandske øer? Eller får du af en eller anden årsag aldrig brug for dine ekstra håndklæder?

Mange af os pakker uden at researche destinationen. Det betyder, at vi putter mange ting i kufferten, vi slet ikke har brug for.  Husk på, at der altså ofte er sengetøj og håndklæder på hotellet, og at der sjældent er behov for striktøj i tropeklima.

Med andre ord: Pak efter destinationen – og med sund fornuft, gerne ud fra en liste.

Pak smart og tæt

Når du pakker dine ting, så tænk praktisk. F.eks. skal dine sko pakkes mod ryggen af din kuffert, og har du flere par med, så skub dem sammen hæl mod hæl og se, om du kan lave det plant. Inde i dine sko er der også plads til mere end luft. Fold evt. strømper og undertøj, som du kan stoppe herind.

Når du pakker T-shirts, trøjer og bukser, så prøv at rulle dem i stedet for at folde. Det giver mere plads.

Husk de også har vaskemaskiner i udlandet

Skal du længe afsted og er du bange for at have for lidt tøj med? Husk nu, de har også ganske fine vaskemaskiner i udlandet. Møntvask, vaskerier etc. – de findes som regel over det hele. Skal du på safaritur er det måske ikke givet, men mon ikke du klarer to dage i samme tøj på savannen.

Drop din elektronik

Ja, du er glad for din iPad, men mon ikke der er andet at se, når du endelig kan komme ud og opleve verden?

Lad den ekstra elektronik blive hjemme og brug mobilen til mail m.m.

Køb sæbe og tandpasta når du er fremme

Det kan godt være, du har en super god sæbe, men den vejer med garanti også godt. Derfor: lad den blive hjemme og køb sæbe, shampoo, tandpasta etc. når du er fremme ved din destination. Det sparer på vægten.

Bonustrick: Giv kufferten kulør

Hvis du før har stået ved bagagebåndet og ventet på din kuffert, har du sikkert bidt mærke i, de fleste kufferter er sorte. Det kan gøre det vanskeligt at skelne mellem dit og mit, hvorfor du med fordel kan give din kuffert nogle særlige kendetegn. Klistermærker, tape, sløjfer og meget mere kan alt sammen bruges. Så finder du nemt dine ting i lufthavnen.