Ude godt men inde bedst. Særligt inde i en sauna! Saunaen er gået hen og er blevet lidt af et modefænomen. Faktisk i så høj en grad, at mange danske husejere investerer i deres helt egen sauna til haven. Men hvorfor er saunaen pludselig blevet så populær? 

Derfor elsker vi at hoppe i saunaen

En sauna gør mere end at få sveden til at løbe, og der er mange gode sundhedsmæssige grunde til at sætte sig ind og få varmen i den populære ”svedehytte”.

I gamle dage var saunaen faktisk lidt af en hemmelighed for de finske sprintere. Alle måbede, da disse løb fra konkurrenterne i voldsom hede, særligt med tanke på deres oprindelse. Hemmeligheden? Masser af timer i de varme saunaer!

I dag er saunaen ikke kendt for sprinternes kærlighed, men derimod den almindelige persons. Saunaen er blevet et sted, hvor vi kan stresse af og få frirum i en travl hverdag. Mange bruger ligefrem saunaen terapeutisk, da de glemmer alt stress og jag og kun fokuserer på deres vejrtrækning inde i varmen.

Det er dog ikke kun sindet, der nyder godt af de høje temperaturer. For den høje temperatur og luftfugtighed får pulsen til at falde, mens hjertet slår hurtigere. Sauna kan f.eks. sænke risikoen for forhøjet blodtryk og styrke dine blodkar, mener forskerne.

Det er dog vigtigt, at personer med forhøjet blodtryk, gravide, folk med migrænelidelser og lignende ikke bruger saunaen uden at have talt med deres læge først.

Generelt mener man, at sauna kan hjælpe mod lette depressioner, stress, muskelspændinger, søvnforstyrrelser og mere.

Det er let at få sin egen sauna til hjemmet

I dag behøver man ikke bygge sin egen sauna fra bunden. Det er naturligvis stadig en mulighed, men det er nu også muligt at bestille en sauna, der leveres klar. Materialerne er typisk træ, da saunaen er bygget sådan indvendigt. Det giver dog også et naturligt sammenhæng med haven eller det udendørsområde, hvor den skal placeres. Udgaverne har dog typisk en form for tagbeklædning, der holder vand, blade og andet væk. Desuden er taget med til at give karakter, og pynter derfor set fra et æstetisk perspektiv.

Ønsker du at se mere til dine muligheder for egen sauna, så besøg denne side, hvor du foruden saunaer også finder flotte vildmarksbade.