Den danske sommer er en tombola, hvad angår vejret. Der er mange lod med regn, men også lange vindende solskinsdage i tromlen!

Regn, sol eller slud – stilen den skal ud. Se hvordan du slipper godt afsted i alt slags vejr.

Blæs på vinden!

Vind er en sjov størrelse. Den kan være befriende, når der ruller en hedebølge ind over landet, men den kan også være kold og på tværs. Det er dog ingen undskyldning for at gå ned på stilen.

Fordi en god jakke skal fungere til mange forskellige typer bukser eller shorts, er det værd at tænke over farven. Bliver den for iøjnefaldende, kan det se frygteligt ud med den forkerte underdel.

Derfor er jordfarver et sikkert hit. De brunlige nuancer signalerer ro, og stiler er perfekt til næsten alle farver. At overdelen er mere afdæmpet, betyder ikke, du f.eks. ikke kan tage dig festligt ud med en spraglet skjorte under jakken.

Husk at jakken også tjener en praktisk funktion, og tænk derfor over dine opbevaringsmuligheder. Det betyder ikke, du skal stoppe jakken med genstande, der får dig til at ligne et pakæsel, men det er rart at f.eks. kunne medbringe et godt etui til sine solbriller eller have plads til sin power-bank.  

Ingen grund til udvandet mode

Står vejrudsigten på regn? Ingen grund til panik. Regntøj behøver ikke være lig med kedeligt tøj. Nuvel er regnvejr ikke decideret festligt, men mange modehuse er begyndt at sætte ekstra fokus på regntøjet – og med mærker som f.eks. Rains, der holder decideret fokus på moderigtigt og praktisk rain wear, skulle du snildt kunne holde den gode stil under en byge.

Dit regntøj skal naturligvis sidde godt, men sørg alligevel for, der er luft under det. På den måde kan du beholde de mindre tasker på og beskytte dem i regnen, så dine ting deri ikke bliver våde.

Husk at gå efter regntøj, hvor der er en god hætte. Hætten sørger naturligvis for, at din frisure ikke bliver hærget af regnvejret, og at der ikke løber vand ned ad nakken.

Sommer og sol

Suns out, guns out. Sommersolen er en mangelvare de fleste dage på året, så skinner solen, er det ud i det fri!

Solskin og varme grader betyder, vi skal have luft til kroppen. Derfor er shorts et oplagt valg. Hold gerne dine shorts i en klassisk nuance (denimblå, sort, grålig etc.) eller ensfarve (beige, cargo green etc.), så kan du i stedet bruge overdelen til fest og farver. Dine shorts skal desuden helst slutte lige over knæet. Går du højere op, er det ofte fordi, du er meget atletisk bygget og skal vise lårbasserne frem.

Overdelen? Her er der plads til fantasi. Sommeren er her, så bring gerne raske farver i spil! Fordelen ved at afdæmpe dine shorts er nemlig, du kan slå dig løs med overdelen. Er du ikke til farver, så kan en klassisk blå eller hvid T-shirt med oprul på armen fungere fremragende på en god sommerdag.

Skal du noget særligt, kan du naturligvis indtænke polo eller skjorte. Poloen er lidt en allround mulighed, der egner sig til både formelle og uformelle events, mens skjorten styres af, om det er med lange eller korte ærmer. Den kortærmede er god til print og farver, mens den langærmede hører til det mere formelle antrit.

Begge kan dog sagtens bruges med shorts – og selvfølgelig også et par gode solbriller.