Vi danskere er faktisk et utroligt loyalt folkefærd, når det kommer til vores tandlæger. Mange af os er i de samme klinikker årevis, og gør os slet ikke tanker om at skifte.

Man kan dog komme ud for, at det på et tidspunkt bliver nødvendigt at finde en ny tandlæge. Måske lukker din nuværende klinik eller måske skal du flytte?

Uanset hvorfor du ønsker at skifte, vil du naturligvis gerne finde en ny dygtig tandlæge. Her er tre gode råd til dig, der søger en ny tandklinik.

Undersøg prisen

Selvom vi er loyale overfor vores tandlæger, er det ikke ensbetydende med, at vi nyder at være der. Vi går til tandlægen, fordi det er vigtigt at passe vores tandsæt, så det er sundt livet ud.

Vores tyggeapparat spiller en stor rolle for vores velbefindende, da det har indflydelse på fordøjelse, søvn, humør og meget mere. Desuden er det psykologisk vigtigt, at vi har et sæt flotte tænder, da de jo er kendt som vores sociale visitkort.

Tandlægen er med andre ord en nødvendighed. Og derfor vil vi gerne have klaret vores besøg der til den bedst tænkelige pris.

Tandlægeforeningen i Danmark har offentliggjort en liste med faste behandlingspriser for de mest almindelige ydelser som f.eks. tandeftersyn, rensning etc. Desværre er det meget individuelt, når en person skal have foretaget en mere kompliceret behandling, da de enkelte klinikker selv giver tilbud i hvert tilfælde, hvorfor det er svært at fastsætte generelle priser hertil.

Brug dog gerne Tandlægeforeningens vejledende priser og sammen hold dem med din egen billige tandlæge som f.eks. på denne hjemmeside.   

Undersøg tandklinikkens ry

I dag er det ganske let at finde informationer som forbruger. De fleste erhvervsdrivende, der sælger en vare eller yder en service, er at finde på internettet. Derfor kan du gå på sider som f.eks. trustpilot eller Google, og se om den tandlæge du undersøger, har et godt ry.

Får folk en god behandling til fair priser, er der ingen grund til at føle sig nervøs over at bestille tid. Retter folk derimod skarp kritik af stedet, bør du naturligvis lede videre.

Du kan naturligvis også spørge venner og bekendte, om de kan anbefale en god tandlæge. Kan de ikke, så findes der masser af andre, der allerede har gjort arbejdet online for dem.

Prøv dem af

Var du klar over, at mange tandlæger faktisk tilbyder en gratis konsultation til nye patienter? Du kan med andre ord besøge din tandlæge du har i tankerne, og få en vurdering af, hvordan du bedst plejer tænderne.

Det giver dig mulighed for at se stedet an og danne dig et indtryk af dets tandlæger.